Miehen kanssa

Toimistooni astelee reilut kolmekymppinen mies ojentaen minulle hieman ujostellen saamansa lahjakortin pukeutumispalveluun. Istuudumme ja annan hänen kertoa itsestään, työstään sekä toiveistaan pukeutumisen suhteen. Alkukankeuden jälkeen hän alkaa vuolaasti kertoa vaatekaappinsa sisällöstä sekä toiveistaan. Mies työskentelee IT-alalla ja on nousemassa herrahississä seuraavalle tasolle ja pukeutumisen tulisi olla sen mukaista.

Jalassa hänellä on myrkynvihreät skeittilenkkarit, jalassa reisitaskuhousut, beiget ja yllä anopin ostama ruutupaita. On kuulemma mukava olla tosi rennosti toimistolla, kun kaikki muutkin pukeutuvat samalla tavalla. OK. Vaatekaapissa hänellä on yksi tumma puku, ystävän kesähäihin ostettu, useita farkkuja ja shorteja, ei suoria-tai puuvillahousuja lainkaan. Paidat ovat ohutta puuvillaa ja väreiltään valkoinen, vaalean sininen sekä musta. T-paitoja logolla ja ilman on lukematon määrä. Syksyn viimoihin löytyy pari neuletta, jotka ovat jo hieman kuluneet, musta poolo sekä paljon käytetty nahkarotsi. Nyökkäilen ja kuuntelen sujuvasti.

Siirrymme peilin eteen värianalyysin, josta kaikki muutokseen littyvä saa alkunsa. Jos et tunnista omaa värimaailmaasi jäät paitsioon heti alkumetreillä. Miehen hiukset ovat hiilen harmaat, joukossa muutama harmaakin hius. Suosittelen häntä ottamaan tuon sävyn talviseen villakangastakkiin, maihariin, pikkutakkiin, pooloihin sekä jalkineisiin ja vöihin. Seuraavaksi otan koordinaatit hänen ihostaan, joka on kesän jäljiltä vielä kivasti ruskettunut. Ihon sävyä hänen kannattaa kokeilla, paitojen kuvioihin, kaulaliinan tai taskuliinan sävyihin. Viimeisenä katson hänen kauniisiin sammaleenvihreisiin silmiin ja kerron miten upeaa väriä hän voisi hyöydntää pooloihin, villapuseroihin, vapaa-aikaan, päähineisiin ja urheiluvaatteisiin. Miehen silmät loistavat. Hän kertoo kuinka opiskeluaikana oli käyttänyt juuri noita värejä ja sävyjä, mutta nyt työn ja perheen myötä vajonnut piittaamattomuuden kuoppaan.

Esittelen miehelle hänelle kuuluvan väripaletin, Todellinen Kesä. Samalla, kun ideoimme hänen vaatekaappiaan hän kirjoittaa innolla exeliinsä kauppalistaa tulevista hankinnoista. Kotiläksynä omaan vaatekaappiin tutustuminen, oman aseman vaatiman pukeutumistason työstäminen sekä parhaiden intensiivivärien viljeleminen päivittäisessä pukeutumisessa sekä asustamisessa.Tapaamisemme lähenee loppuaan ja mies kiittelee vuolaasti saamistaan ideoista sekä avusta ja lupaa vahvistaa yhteisen shoppailupäivän myöhemmin. Kadun vilinään poistuu ryhdikäs, onnellinen mies.

 

 

Leave a comment