Investoi itseesi

Jotkut vain osaavat pukeutua säväyttävästi minne ikinä ovatkaan menossa kellonajasta riippumatta. Usein kuvitellaan,että tyylikkääseen pukeutumiseen tarvitaan valtava vaatekaappi, lukemattomia vaatekappaleita tai paksu lompakko. Shoppailu on taitolaji ja sitä kauta rakennetaan myös toimiva vaatekaappi. Miten sitten onnistua kauppareissulla?

1. Tee kauppalista hankinnoista.

Ethän lähde ruokakauppaankaan ilman ruokalistaa tai ajatusta mitä olet aikeissa valmistaa. Sama pätee myös vaatehankintojen kanssa. Kun tiedä mitä omistat, sinun on paljon helpompi keskityä siihen mitä ehkä tarvitsisit. Jos et ole siivonnut vaatekaappiasi aikohin, voi olla että ollessasi vaatekaupassa et tiedä mitä oikeasti olet vailla. Teet virhehankintoaj ja tulet kotiin taas samanlaisten vaatekappaleiden kanssa kuin aikaisemminkin. Sitten ihmettelet, kun mikään vaate ei sovi yhteen jo hankittujen kanssa.

2. Älä sorru ale-rekkeihin

Jos olet päättänyt hankkia toimivia paloja vaatekaappiisi, älä rakastu päätäpahkää halpaan hintaan. Mieti kahdesti ostaisitko vaatteen jos se olisi täysihintainen. Mikäli vastaus on kielteinen, laita vaate takaisin paikalleen. Tarvitsetko oikeasti lisää yksivärisiä trikoita, joita sinulla on jo liuta tai sorrutko taas väärän valkoiseen, tylsään paitapuseroon?

3. Lähde ostoksille yksin

Jätä suosiolla kotiin kitisevät miehet ja poikaystävät, anoppi sekä paras ystävä. Lapsia ei kannata edes harkita ottaa mukaan. Teet päätökset yksin sopivasta asusta tai hankinnnasta ja tiedät tarkkaan mikä tarkoitus sillä on vaatekaapissasi. Vaatehan tulee sinulle, ei ystävälle tai miehellesi. Mikäli kaipaat tukea ostosten tekoon, ota mukaasi shopping assistant tai varaa aika pukeutumispalveluun. Parhaat diilit saat ammatti-ihmisien asiantuntemuksesta.

4. Osta vain se mistä todellla pidät

Maailmasta ei tavara lopu. Pidä pää kylmänä kaupoilla ja jätä suosiolla vaatetankoon tuotteet, joista et pidä. Jo kuukauden käytön jälkeen pois viskattava hankinta ei ole kenenkään eduksi, ei varsinkaan budjettisi. Tyylikäs ja toimiva vaatekaappi syntyy harkituista ostoksista, erilaista värisävyistä, kuvioista sekä leikkauksista. Vaatekaapin tuunaus on taitolajii ja siihen auttaa järkevä shoppailu.Image

2 thoughts on “Investoi itseesi

  1. Shoppailun parhaat kommentit kuulee yleensä sovituskopin läheisyydessä joko yksinpuheluina tai ryhmäkeskusteluna.

Leave a comment