Juuttunut rutiiniin?

Oletko huomannut, että käytät aina samoja vaatteita? Tutkimukset osoittavat, että valitsemme vaatteet sen mukaisesti, millä tuulella satumme olemaan. Jos olo tuntuu hyvältä valitsemme ylle vaatteita, jotka myös tuntuvat ja näyttävät hyvältä. Mikäli olo on vetämätön ja itsetunto alhaalla näytämme sen pukeutumalla homssuisesti ja valitsemalla väreiksi tummia sävyjä. Kutsunkin mustia vaatteita turvanutuiksi.

 

Pukeutumisemme kertoo muille mielentilastamme, persoonallisuudestamme, arvoistamme sekä monista muisat tunnetiloista. Ei siis ole aivan sama miltä näyttää tai millaisen kuvat muut saavat. Kun välitämme pukeutua, välitämme myös muille kuvaa siitä kuinka välitämme itsestämme.Kaiken lisäksi pukeutumisella viestitämme luottavaisuutta, läsnä olemista, ammattimaisuutta sekä viehättävyyttä.

 

Jumiutumalla vuosiksi samaan rutiiniin  ja samaan tyyliin osoitamme muille, että emme ole pystyneet muuttumaan emmekä pääse siitä yli. Joku jumittaa. Mitä menettät jos löysäät vanhoja tottumuksiasi ja alat kehittämään omaa tyyliä? Kokeile vaikka uusia sävyjä vaatteissa ja kiinnitä enemmän huomiota miten pukeudut erilaisiin tilaisuuksiin. Ulkonäkö on pääomasi.

Ihmiset kuvittelevat, että tyyli syntyy kalliista vaatteista ja asusteista. Tyyli syntyy siitä miten kohtelemme itseämme ja näytämme sen muille. Muoti vaihtuu, mutta tyyli pysyy.Ota käsijarru pois päältä ja suuntaa pois jumittuneesta olotilasta!

 

 

Leave a comment