Kun harmaa iskee läpi

Hätääntyneet naiset soittavat milloin mistäkin päin Suomea ja kysyvät apua harmaantuviin hiuksiinsa. Suurin hätä on vaatteiden väreistä, jotka eivät enää toimi uusien hiusten kanssa. Entiset tummat hiukset ovat hiljalleen muuttumassa harmaan eri sävyihin jopa hopeanharmaiksi. Tai ennen niin oljenkeltaiset hiukset muuttuvat tuhkan harmaiksi. Kaikki eivät halua jatkaa värjäämisen kierteessä. Mikäli vaatteiden sävyä ei vaihda hiusten sävyn muuttuessa voi ulkoinen olemus olla aneeminen ja haalistuneen näköinen.

Iän myötä myös silmien, ihon sekä huulten väri haalenee. Kannattaa siis pudottaa väriskaalaansa pehmeämmäksi, jotta olemus olisi elinvoimainen jatkossakin. Toisilla harmaantuminen voi alkaa jo 35 ikävuoden jälkeen ja toisilla vastaavasti 60 vuoden kieppeillä. Tämä ei tarkoita sitä, että jouduisit pukeutumaan tätimäisesti. Uuden sävymaailman avulla saat uusia, upeita kokonaisuuksia.

– Hyvä ensiapu on sekoittaa keskenään saman värin eri sävyjä. Esimerkiksi sini- ja punapurppuran sävyt sopivat niin viileille kuin lämpimille vuodenajoille. Mikäli et tunnista vuodenaikaasi suosittelen varaamaan ajan värianalyysiin.
– Toinen kikka on ottaa uusi hiusten sävy pukeutumisen pääpilariksi. Esim. puserot, takit, puvut, jakut, neuleet ja isot huivit tekevät säväyttävän vaikutuksen kokonaisuuteen.
– Kikkaile kontrasteilla silloin kun haluat säpinää pukeutumiseesi. Esim. beige/lime tai harmaa/purppura.
– Upeita naisellisia kokonaisuuksia luot neutraaleilla ja pastellin sävyillä. Turhaan suomalaiset naiset pelkäävät pastillien sävyjä. Ja pastellin sävy on muutakin kuin vaaleanpunainen.
– Hyödynnä myös silmiesi sävy: ruskeat silmät/ruskean eri sävyt, siniset silmät/sinisten maailma ja vihreät silmät/luonnon eri väriskaalat.
– Huomioi korujen koko. Mikäli et halua näyttää tanttamaiselta, suosi kookkaampia koruja kaulalle ja korviin. Suosi myös koruja, jotka taittavat valoa. Näin saat valoa olemukseen.

Harmaa on upea väri lukuisissa sävyissään. Älä juokse sitä karkuun vaan hyödynnä sen lukuisat mahdollisuudet!

Värikästä kesää kaikille,

Leave a comment